Vrijwilligers

Bij de dagelijkse zorg voor onze cliënten is de inzet van vrijwilligers niet meer weg te denken. Een heel aantal vrijwilligers draagt zijn of haar steentje bij. Van alle vrijwilligers horen wij hoe waardevol zij de contacten met cliënten vinden en hoe veel voldoening het geeft om te mogen dienen in het belang van onze cliënten.

Zo zijn er in Tharah vrijwilligers die strijken, klussen of tuinieren, wandelen en fietsen, begeleiden bij de kerkgang, bij uitjes of activiteiten. Maar ook word er gezwommen, worden de boodschappen door vrijwilligers gedaan en zijn er verschillende gastgezinnen bij wie de cliënten regelmatig worden opgevangen. Het vervoer van cliënten naar therapie, koor, externe dagbesteding en werk niet te vergeten.

Jaarlijks organiseren wij in het najaar een gezellige avond voor alle vrijwilligers. We vullen de avond in met een maaltijd, een inhoudelijk thema (toerusting) of een ontspannen activiteit.

Heeft u interesse om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan? Er zijn vacatures genoeg. Neem contact met ons op. We bespreken graag vrijblijvend met u wat de mogelijkheden zijn en zoeken daarbij altijd naar passend vrijwilligerswerk.

Een greep uit de mogelijkheden:
– Zwemmen
– Fietsen of wandelen
– Sporten
– Boodschappen doen
– Gastgezinnen of maatjes
– Orgel of pianoles
– Begeleiden bij een groepsactiviteit of uitje
– Verzorgende taken, zoals een ontspannen badmoment.

en nog veel meer…

We hebben zowel overdag als ‘s avonds ruimte voor vrijwilligersactiviteiten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jennieke Schrijver – Heger, zij is de vrijwilligerscoördinator van Tharah.

vrijwilligers.bethesda@siloah.nl
030-2297422